Sepete Ekle
Fiyat : 50,00 TL

İçindekileri

OCAK-ŞUBAT 2006
- Zeytinyağı, yemeklik pirina yağı ve bazı önemli yemeklik bitkisel yağlarda oksidatif stabilitenin karşılaştırılması
- Bursa yöresinde yetiştirilen zeytinlerin bileşimleri üzerine bir araştırma
- Antifriz proteinler ve dondurulmuş gıdalarda kullanımı
- Sorbik asit ve sitrik asitin sardalya balıklarının raf ömrü üzerine etkisi
- Histamin zehirlenmesi ve yoğurt tüketimi
- Mikotoksinlerin mikroorganizmalarla kontrolü
- Bazı süt ürünleri katkısı ile işlenmiş yumurta üretimi üzerine bir araştırma
- Yeniden hatırladığımız Kefir

MART-NİSAN 2006
- Fermente süt ürünleri ve insan sağlığı açısından önemi
- Gıda güvenliği ve biyoçeşitlilik
- Gıda güvencesi ve yaşam kalitesi
- Su ürünlerinde dondurma teknolojisi
- Bazı monofloral Türk ballarının palinolojik ve kimyasal özellikleri
- Aspir (Carthamus tinctorius L.) yağının kalitesi ve gıda değeri
MAYIS-HAZİRAN 2006
- Ahududunun antikanser özelliği
- Zeytinyağı kansere iyi geliyor
- Üzüm çekirdeği Avrupa’da ilaç niyetine satılıyor
- Süt ve süt ürünlerinde genetik modifiye uygulamaları
- Bitkisel yağ sektörünün bazı sorunlarına yönelik çözüm önerileri
- Natürel Zeytinyağlarının duyusal tanımlama testleriyle analizleri
- Ekşi hamur sisteminin beyaz tava ekmeğinin kalitesi üzerine etkisi

TEMMUZ-AĞUSTOS 2006
- Tavuk eti ürünleri
- Isıya dayanıklı küfler ve önemi
- Farklı çeşit peynirlerin üretiminde peyniraltı suyu ve konsantrelerinin kullanımı
- Peynirlerde Tütsüleme
- Tahıl bazlı bazı fermente gıdaların besleyici değerleri ve sağlık üzerindeki etkileri
- Kültür mantarı (Agaricus bisporus)’nın bileşimi, besleyici değeri ve değerlen-dirme olanakları
- Sofralık zeytin hazırlama metotlarının fenolik bileşiklere olan etkisi
- Modifiye atmosfer uygulaması ve Fresh-Cut gıdalar
EYLÜL-EKİM 2006
- Meyve ve sebzelerde hasat sonrası sıcaklık uygulamaları
- Meyve ve sebzelerde soğuk zararlanması (Chilling Injury) ve kontrolü
- Bazı fenolik asit katkılarının vişne ve siyah üzüm sularında renk üzerine etkileri
- Bölgesel özellikli tarım ürünleri ve gıdaların tanım ve kapsamı üzerine bir tartışma
- Benzoil peroksidin unlarda kantitatiftayini üzerine bir çalışma
- Süt sanayisinde biyofilm oluşumu ve önleme yöntemleri
- Şarap ve kalp sağlığımız

KASIM-ARALIK 2006
- “Gurme”lik bir hayat tarzıdır
- Baharatların özellikleri ve alanları
- Farklı beyaz üzüm çeşitlerinden üretilen Türk şaraplarının lezzet profili analizi tekniği ile değerlendirilmesi
- Yağı azaltılmış beyaz peynir üretiminde egzopolisakkarit üreten starter kültür kullanımının peynir özelliklerine etkileri:1 Kimyasal özelliklere ve ran-dımana etkileri
- Gıda korunumunda radyoaktif ışınlama yönteminin kullanılması
- Farklı tür balıklarda kan enzim aktivitelerinin referans değerleri
- Analitik ve gıda kimyasında deney sonuçlarının değerlendirilmesi