Kivi Yetiştiriciliği

Sepete Ekle
Fiyat : 10,00 TL
Yazar : Hasad Yayıncılık
ISPN : 978-975-8377-49-3
Boyut : 15.5x21.5
Sayfa : 84
Kağıt : Avrupa Kuşe
Baskı : Renkli / Ekim 2006
Kod No : 267

İçindekileri

1. BÖLÜM
    KİVİ BİTKİSİNİN GENEL TANIMI
 
I- KİVİNİN TARİHÇESİ VE TARİHİ GELİŞİMİ
II- KİVİ ADININ KAYNAĞI BOTANİK TANIMI
     VE ANAYURDUNUN DAĞILIMI
III KİVİ ASMASININ YAPISAL ÖZELLİKLERİ
    1- Genel Özellikleri
    2- Özel Karakterleri

2. BÖLÜM
    KİVİ YETİŞTİRİCİLİĞİNİN
    ANA KRİTERLERİ VE PLANTASYONLARIN
    KURULMASINDA DİKKAT
    EDİLECEK KURALLAR

I. ÜLKEMİZ İÇİN UYGUN KİVİ ALANLARI
II. KİVİNİN İKLİM İSTEKLERİ
III. KİVİNİN TOPRAK İSTEKLERİ
IV. BAHÇE PLANLAMASI VE SEYRİ
V. TİCARİ KİVİ ÇEŞİTLER VE YORUMLAR
VI. DİKİM PLANLAMASI
VII. DİKİM ÖNCESİ DİĞER TEDBİRLER
       VE ÖNEMİ
VIII. BİR KİVİ PLANTASYONUNUN 
        KURULMASINDA DİKKAT EDİLECEK 
        KURALLAR
        a- Dikim Zamanı
        b- Dikim Aralıkları ve Dikim Çukurlarının
            Açılması, Dikim Kuralları
        c- Alt ve Üst Yapı Elemanları
        d- Diğer Tedbirler


3. BÖLÜM

1. Bitki Çatısının Oluşturulmasına
     Yönelik İşlemler
2. Meyve Üretimine Yönelik İşlemler
    A- Budama İşlemleri
        a- Kış Budaması
        b- Yaz Budaması
   B- Sulama İşlemleri
   C- Gübreleme İşlemleri
       a- Genel Bilgiler
       b- Toprak ve Yaprak Analizlerinin Önemi
       c- Gıda İhtiyacının Tesbiti
           1- Azot Gübrelemesi
           2- Azot (N)- Fosfor (P)-
               Potasyum (K) Dengeleri
           3- Fosfor Gübrelemesi
           4- Potasyum Gübrelemesi
           5- Diğer Elementlerin Uygulanması
               a) Magnezyum (Mg)
               b) Demir (Fe)
           6- Elementler Arası Denge
   D- Fertigasyon ve Fertigasyona
        Uygun Gübreler
   E- Döllenmeyi Arttırmak İçin Arı Kullanımı
   F- Hastalık ve Zararlı Sorunları
   G- Don Riski Yönünden Alınacak Tedbirler
   H- Hasat Kriterleri
   I- Hasadda Boylama ve Paketleme
   K- Depolama Şartları
   G- Kivi Plantasyonlarında
        Meyve Beklentisinin Seyri

KAYNAKLAR