Amatör Meyvecilik

Sepete Ekle
Fiyat : 20,00 TL
Yazar : Zir.Yük.Müh.
Himmet Kaygısız
ISPN : 978-975-8377-54-1
Boyut : 15.5x21.5
Sayfa : 160
Kağıt : Avrupa Kuşe
Baskı : Renkli / Nisan 2007
Kod No : 272

İçindekileri

1. BÖLÜM
    GENEL BİLGİLER

1. Konuya Giriş 
   2. Meyve Kültürlerinin Genel Tanımı
3. Meyve Yetiştiriciliğine Başlamak İçin
     Önemli Kriterler
3. a) Toprağın Fiziksel Karakteri
3. b) Yörenin İklim Şartları
3. c) Aynı Kültüre Bağlı Çeşitlerin
       Farklı Hasat Dönemleri
3. d) Bazı Meyve Çeşitlerinde Döllenme
        Sorunları Ve Dölleyici Çeşitleri
3. e) Ağaç Tipleri Ve Bodur Ağaç Kavramı
4. Dikim Planlaması
5. Fidan Siparişi Ve Fidan Temini
5. a) Fidan Siparişi
5. b) Fidan Seçimi
6. Dikim Öncesinde Toprakla İlgili Hazırlıklar
6. a) Dikim Alanında Topoğrafik Düzeltmeler
6. b) Fidan Çukurlarının Açılması
6. c) Yetiştirme Metodunun Kararı:
        Organik mi, Klasik mi?
6. d) Fidan Hereklerinin Hazırlanması
6. e) Fidan Dikimi
7. Fidan Dikiminden İtibaren
     Bakım Ve Kültürel Tedbirler
7. a) Budama
7. b) Dikey Eksenli (Doruk) Terbiye Şekli
7. c) Gübreleme Ve Gübrelerin Tanımı 
8. Su Ve Sulama
8. a) Toprak İçinde Suyun
         Hareketi Ve Sonuçları 
8. b) Su Kaynakları Ve Olası Riskler
8. c) Sulama Metodları 
8. d) Sulama Kriterleri
9. Bahçe Toprağı İle İlgili İşlemler
9. a) Ağaç Tacı Altında Yapılacak İşlemler
9. b) Sıralar Arasında Yapılacak İşlemler
9. c) Sıralar Arasına Çim Ekimi
10. İlkbahar Ve Yaz Aylarında
       Makaslı İşlemler
10. a) Meyve Seyreltmesi
10. b) Yaz Budamaları  
11. Bitki Koruma (Zirai Mücadele)
      Uygulamaları
11. a) Tarım İlaçlarının Genel
          Tanımına Ait Bilgiler
11. b) Sınıflandırma Kriterleri
- Zehirlilik Düzeyi
- Bekleme Süresi
- Tolerans Limitleri
- Aktif Madde Kavramı 
11. c) İlaçlamalarda
          Kombinasyon Ve Önemi
11. d) Tarım İlaçlarının Püskürtmeye 
          Hazırlanması Ve Uygulanması
12. Meyve Hasadı Ve Kuralları

2. BÖLÜM
    ÖZEL BİLGİLER

1. Giriş
2. Yumuşak Çekirdekli Meyveler
2. a) Elma
2. b) Armut
2. c) Ayva
3. Sert Çekirdekli Meyveler
3. a) Kiraz
3. b) Vişne
3. c) Şeftali
3. d) Nektarin
3. e) Erik
3. f) Kayısı
4. Sert Kabuklu Meyveler
4. a) Badem
4. b) Fındık
4. c) Ceviz
5. Akdeniz Meyveleri
5. a) Turunçgiller (Narenciye)
5. b) Zeytin
5. c) İncir
5. d) Nar
5. e) Trabzon Hurması
5. f) Avokado
6. Çalı Tipi Meyve Kültürleri
6. a) Ahududu
7. Bağ Kültürleri
7. a) Üzüm Bağı veya Asması
7. b) Kivi

3. BÖLÜM
    EK BİLGİLER

1. Kombine Mücadele
     Kavramından Beklentiler
2. Kombine Mücadeleye Uygun
    Tarım İlaçları Ve Etki Alanları

KAYNAKLAR