Armut

Sepete Ekle
Fiyat : 10,00 TL
Yazar : Yrd.Doç. Dr.
M. Emin Akçay
Zir. Yük. Müh.
M. Mete Yücer
ISPN : 978-975-8377-62-6
Boyut : 15.5x21.5
Sayfa : 96
Kağıt : Avrupa Kuşe
Baskı : Renkli / Nisan 2008
Kod No : 280

İçindekileri

1. GİRİŞ

2. ARMUDUN BİTKİ SİSTEMATİĞİNDEKİ
    YERİ VE YAYILIŞI

2.1. Çin Gen Merkezi
2.2. Orta Asya Gen Merkezi
2.3. Kafkasya ve Batı Asya Gen Merkezi

3. DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE
     ARMUT ÜRETİMİ VE TİCARETİ

3.1. Dünya Armut Üretimi ve Ticareti
3.2 Türkiye Armut Üretimi ve Ticareti

4. ARMUDUN BİTKİSEL ÖZELLİKLERİ

4.1. Ağacın Görünümü
4.2. Kök, Gövde, Dallar ve Yapraklar
4.3. Çiçekleri ve Döllenme Biyolojisi
4.4. Meyve ve Verim

5. ARMUDUN EKOLOJİK İSTEKLERİ

5.1. İklim İstekleri
5.2. Toprak İstekleri

6. ARMUDUN ÇOĞALTILMASI VE
    ARMUT ANAÇLARI

6.1. Armut Anaçları
6.1.1. Önemli Armut Çöğür Anaçları
6.1.2. Armudun Önemli Ayva Klon Anaçları
6.1.3. Armut Klon Anaçları

7. ARMUT ÇEŞİTLERİ,
    ÖNEMLİ OLANLAR VE ÖZELLİKLERİ

7.1. Avrupa Grubu Armutların Sınıflandırılması
7.1.1. Meyve özellikleri ve değerlendirme
          durumlarına göre sınıflandırma
7.1.2. Olgunlaşma zamanlarına
          göre sınıflandırma
7.1.2.1. Yazlık Armut Çeşitleri
7.1.2.2. Güzlük Armut Çeşitleri
7.1.2.3. Kışlık Armut Çeşitleri
7.2. Asya Grubu Armutların Sınıflandırılması
7.2.1. Akanashi (Red Nashi) Armut Çeşitleri
7.2.2. Aonashi (Green Nashi) Armut Çeşitleri

8. ARMUT BAHÇESİNİN KURULMASI VE
     BAKIM İŞLERİ

8.1. Yer ve Çeşit Seçimi
8.2. Dikim Şekli ve Zamanı
8.3. Yıllık Bakım İşleri
8.3.1. Toprak İşleme
8.3.2 Sulama
8.3.3. Gübreleme
8.3.4. Budama ve Seyreltme
8.3.5. Meyve Seyreltmesi ve Herekleme


9. ARMUT AĞAÇLARINDA BESİN
    ELEMENT EKSİKLİKLERİ VE
    BELİRTİLERİ

9.1. N (Azot) Eksikliği
9.2. P (Fosfor) Eksikliği
9.3. K (Potasyum) Eksikliği
9.4. Ca (Kalsiyum) Eksikliği
9.5. Mg (Magnezyum) Eksikliği
9.6. Fe (Demir) Eksikliği
9.7. Zn (Çinko) Eksikliği
9.8. B (Bor) Eksikliği

10. HASTALIKLAR, ZARARLILAR
       VE YABANCIOTLAR

10.1. Hastalıklar
10.1.1. Armut Ateş Yanıklığı Hastalığı
           (Erwinia amylovora)
10.1.2. Armut Kara Lekesi Hastalığı
           (Venturia pirina)
10.1.3. Armut Memeli Pas Hastalığı
           (Gymnosporangium fuscum)
10.1.4. Mumya (Monilya) Hastalığı
            [Sclerotinia (Monilia) fructigena]
10.1.5. Fabraea Yaprak Lekesi Hastalığı
           (Fabraea maculata-
            Entomosporium maculatum)
10.1.6. Mycosphaerella Yaprak Lekesi
            (Mycospharella pyri)
10.1.7. Armut Meyve taşlaşma Hastalığı
10.1.8. Armutta Çiçek Yanıklığı Hastalığı 
           (Pseudomonas syringae pv. syringae)
10.2. Armut Zararlıları
10.2.1. Armut Yaprak Psillidi
            (Pyslla pyricola-cacopsylla pyri)
10.2.2. Armut Kırmızı Kabuklu Biti
           (Epidiaspis leperii)
10.2.3. Armut Yaprak Biti
           (Dysaphis pyri)
10.2.4. Elma İçkurdu
           (Cydia pomonella)
10.2.5. Armut Yaprak Uyuzu
           (Eriophyes pyri)
10.2.6. Armut Kaplanı
            (Stephanitis pyri)
10.2.7. Armut Testereli Arısı 
            (Hoplocampa brevis)
10.2.8. Armut Göz Kurdu
           (Anthonomus pyri-A. pomorum)
10.2.9. Akarlar
10.3. Yabancıotlar

11. HASAT OLGUNLUĞU, HASAT ÖNÜ
       DÖKÜMÜN ÖNLENMESİ, HASAT VE
       VERİM

11.1. Hasat Önü Dökümün Önlenmesi
11.2. Hasat
11.3. Verim

12. ARMUDUN DEPOLANMASI VE
       PAZARA HAZIRLANMASI

13. ARMUDUN BESİN DEĞERİ VE
       KULLANIM ALANLARI

14. KAYNAKLAR