Badem

Sepete Ekle
Fiyat : 10,00 TL
Yazar : Evren Şener
ISPN : 978-975-8377-59-6
Boyut : 15.5x21.5
Sayfa : 96
Kağıt : Avrupa Kuşe
Baskı : Renkli / Kasım 2007
Kod No : 277

İçindekileri



I. GİRİŞ

A) Anavatanı, Tarihi Gelişimi
B) Sistamatikteki Yeri

II. DÜNYADA VE TÜRKİYE'DE BADEM ÜRETİMİ VE TİCARETİ

III. BADEMİN BİTKİSEL ÖZELLİKLERİ

1) Kök, Gövde, Dallar ve Yapraklar
2) Çiçekleri ve Döllenme Biyolojisi
3) Meyve

IV. BADEMİN EKOLOJİK İSTEKLERİ
1) İklim
2) Toprak

V. ÖNEMLİ YERLİ VE YABANCI BADEM ÇEŞİTLERİ

VI. BADEM BAHÇESİ KURULMASI

1) Yer Seçimi
2) Üretim
a) Tohum
b) Anaç
4) Dikim Şekli ve Zamanı
VII. BADEM ÜRETİMİNDE
        YILLIK BAKIM İŞLERİ

1) Toprak İşleme
2) Sulama
3) Gübreleme
4) Budama

VIII. BADEM BAHÇELERİNDE HASTALIK,
        ZARARLI VE YABANCIOTLAR

1) Hastalıklar
2) Zararlılar
3) Yabancıotlar

IX. VERİM, HASAT VE DEPOLAMA

XII. KAYNAKLAR