Sızma Zeytinyağı ve Kalite Faktörleri

Sepete Ekle
Fiyat : 10,00 TL
Yazar : Prof. Dr. Ali Bayrak
Arş. Grv. Mustafa KIRALAN
ISPN : 978-975-8377-65-7
Boyut : 15.5x21.5
Sayfa : 80
Kağıt : 1. Hamur
Baskı : Renkli / Haziran 2008
Kod No : 283

İçindekileri

1. YAĞIN BİLEŞİMİ

1.1. Yağ Asitleri
1.2. Trigliseritler (Triaçilgliseroller)
1.3. Hidrokarbonlar
1.4. Tokoferoller
1.5. Alifatik alkoller
1.6. Mumlar
1.7. Steroller
1.8. Aroma ve Lezzet Bileşenleri
1.9. Fenolik Bileşenler
1.10. Pigmentler (Renk maddeleri)

2. YAĞIN HİDROLİZİ VE OKSİDASYON

- Hidroliz
- Otoksidasyon

3. HASAT

3.1. Olgunluk Düzeyinin Belirlenmesi
3.2. Hasat Yöntemi

4. YAPRAKLARIN AYRILMASI VE
    ÇEKİRDEKLERİN ÇIKARILMASI

4.1. Çekirdeklerin Çıkarılması

5. MEYVENİN KIRILMASI VE EZİLMESİ

6. YOĞURMA (MALAKSİYON)

7. SIVI VE KATI FAZIN AYRILMASI

8. YARDIMCI KATKI
    MADDELERİNİN KULLANIMI

9. SIVI FAZIN AYRILMASI