Kültür Mantarı Üretim Teknikleri

Sepete Ekle
Fiyat : 10,00 TL
Yazar : Dr. Şeref Aksu
ISPN : 978-975-8377-50-7
Boyut : 15.5x21.5
Sayfa : 112
Kağıt : Avrupa Kuşe
Baskı : Renkli / Kasım 2006
Kod No : 268

İçindekileri

1. GİRİŞ

2. BEYAZ ŞAPKALI MANTAR (
Agaricus bisporus)
    ÜRETİMİ


- Özellikleri ve Botanikteki Yeri  
- Yetiştirme Tekniği İle İlgili Genel Bilgiler    
- Kompost Hazırlığı
1 Kompost Pastörizasyonu        
- Misel Ekimi ve Misel Ön Gelişme Dönemi  
- Örtü Toprağı ve Topraklama Dönemi         
- Hasat, Bakım ve Sulama İşlemleri     
- Örnek Bir Mantar Üretim İşletmesi Planı     
- Üretim Safhalarında Karşılaşılabilecek
   Sorunlar ve Çözüm Önerileri        
- Kompost Hazırlığı Safhası     
- Pastörizasyon ve Olgunlaştırma Safhası     
- Misel Ön Gelişme Safhası       
- Örtü Toprağı ve Topraklama Safhası
- Mantar Taslaklarının Oluşumu ve Hasat Safhası   
- Bazı Kompost Formülleri        
- Kültür Mantarı Üretiminde Karşılaşılabilecek
   Hastalık ve Zararlılar Önemli
   Mantar Hastalıkları ve Mücadelesi   
- Önemli Mantar Zararlıları ve Mücadelesi     
- Mantar Hastalık ve Zararlılarından
- Korunma Yolları Fizyolojik Bozukluklar   
3. KAYIN MANTARI (Pleurotus spp.) ÜRETİMİ

- Özellikleri ve Botanikteki Yeri  
- Yetiştirme Tekniği
- Bitkisel Artıklar Kullanılarak Yapılan Yetiştiricilik 
- Ağaç Kütükleri Kullanılarak Yapılan Yetiştiricilik  
- Bazı Yetiştirme Ortamı Reçeteleri     

4. ORGANİK MANTAR ÜRETİMİ     

5. MANTAR MİSELİ ÜRETİMİ  

- Misel Üretim Laboratuvarı ve Gerekli Bölümler     
- Misel Üretim Yöntemleri ve
   Misel Üretim Aşamaları

- Saf Kültür Üretiminde Kullanılan
   Bazı Besi Ortamları ve Hazırlanması 
- Ana Kültür ve Ticari Misel Üretiminde Kullanılan
  Materyaller ve Hazırlanması Misel Ağılama
  (İnokülasyon) İşlemleri Ağılama Öncesi
  Hazırlık Çalışmaları Aşılama
  İşlemi Aşılama (İnokülasyon)
  Sonrası İşlemlerş Misellerin Muhafazası