Patates Tarımı

Sepete Ekle
Fiyat : 10,00 TL
Yazar : Hasad Yayıncılık
ISPN : 978-975-8377-29-9
Boyut : 15.5x21.5
Sayfa : 112
Kağıt : Avrupa Kuşe
Baskı : Renkli / Mart 2004
Kod No : 252

İçindekileri

1. PATATES HAKKINDA GENEL BİLGİLER

1.1. Anavatanı, Cins Zenginliği ve Dünyaya Yayılışı
1.2. Dünyada ve Ülkemizde Patates Üretimi
1.3. Ülkemizde Üretiminin Genel Sorunları
1.4. Üretimde Yeni Kavramlar

2. KÜLTÜR PATATESİNDE GELİŞME
     DÖNEMLERİ

2.1. Sürgün Gelişim Dönemi
2.2. Yapraklanma Dönemi
2.3. Gelişme ve Stolon Oluşma Dönemi
2.4. Generatif Gelişme Dönemi
2.5. Hasat Öncesi Dönem

3. PATATES YETİŞTİRİCİLİĞİNDE
    DİKİM ÖNCESİ TEDBİRLER

3.1. Uygun Topoğrafik Yapı
3.2. Uygun Toprak Özellikleri
3.3. Patatesten Önce Yetiştirilen Kültürlerin Etkileri
3.4. Sonbaharda Toprak İşlemesinin önemi
3.5. Dikim Öncesi Diğer Tedbirler

4. PATATES YETİŞTİRİCİLİĞİNDE
    TOHUM KULLANIMLARI

4.1. Sertifikalı Tohumun Önemi ve
       Tanımı ile Kısa Tarihçesi
4.2. Özel Çeşitler ve Pazarları
4.3. Sertifikalı Tohumların Pazarlanması
4.4. Yumruların Kesilmesi ve
       Dikkat Edilecek Hususlar
4.5. Kesilmiş Yumruları İlaçlanması

5. PATATES EKİMİ VE
    YETİŞTİRME KURALLARI

5.1. Ekime Uygun Toprak Sıcaklığı ve
       Dikim Aralıkları
5.2. Gübreleme İdaresi
a) Topraktan Emilen Gıdaların Tekrar Kullanımı
b) Gübreleme Programı
c) Gübreleme Teknikleri ve Zamanlama
d) Gübrelemelerde Genel Öneriler
e) Geçerlilik Şartları
f) Yaprak Analizleri
g) Kalsiyum Gübrelemesi ve Önemi

6. SULAMA İDARESİ

6.1. Bitkinin Su İçeriği ve Su Stresi
6.2. Toprakta Faydalı Nem Kavramı ve
       Bitkisel Reaksiyonlar
6.3. Sulama Metotları ve Damla Sulamanın Önemi
6.4. Sulamanın Verime Yansıyan Sonuçları

7. GIDA NOKSANLIKLARI

1. Azot (N) Noksanlığı
2. Fosfor (P) Noksanlığı
3. Potasyum (K) Noksanlığı
4. Kalsiyum (Ca) Noksanlığı
5. Magnezyum (Mg) Noksanlığı
6. Çinko (Zn) Noksanlığı
7. Manganez (Mn) Noksanlığı

8. YAPRAK GÜBRELERİ VE FONKSİYONLARI

8.1. Fizyolojik Faktörler
8.2. Kimyasal Faktörler
8.3. Faktörlerin İncelenmesi
8.4. Konuya Tarımsal Yönden Yaklaşım
8.5. Sonuç

 

9. FİZYOLOJİK SORUNLAR

9.1. Fizyolojik Sorunların Sebepleri
9.2. Fizyolojik Sorunların İdaresi

10. PATATES HASADI VE
      HASAT, NAKLİYE-DEPOLAMA SORUNLARI

10.1. Hasat Riskleri
10.2. Hasat Kriterleri ve Amaçları
10.3. Hasat Hazırlıkları ve Hasada Başlama Kriterleri
10.4. Depolanacak Patatesler İçin
         Hasat Olgunluğu Kriterleri
10.5. Hasat Sonrası Tedbirler ve Nakliye Kriterleri
10.6. Depo Karakterleri ve Şartları
a) Genel Şartlar
b) Özel Şartlar

11. PATATES YETİŞTİRİCİLİĞİNDE
      ZİRAİ MÜCADELE SORUNLARI

11.1. Sorunlara Genel Bir Bakış
11.1.1. Toprak Altı Kaynaklık Sorunlar
a) Yabani otlar
b) Nematodlar
c) Mantarlar
d) Bakteriler
e) Zararlı Böcekler
11.1.2. Toprak Üstü Sorunları
a) Zararlı Böcekler
b) Mantarlar
c) Virüsler
11.2. Sorunları Kısa Tanımları ve Kontrol Önerileri
11.2.1. Toprak Altı Kaynaklı Sorunlar
a) Yabani Ot Sorunları
b) Nematod Sorunları
c) Hastalık Sorunları
d) Zararlı Sorunları
11.1.3. Toprak Üstü Kaynaklı Sorunlar
a) Zararlı Sorunları ve Örnekler
b) Hastalık Sorunları ve Örnekleri

11.1.4. Patates Hastalıkları ve Zararlılarına
            Tavsiye Edilen Spesifik (Özel) Pestisitler
11.1.5. Patates Kültürünün Virütik Sorunları
11.1.6. Cansız Etmenler ve Çevresel Sorunlar