Buğday Yetiştiriciliği

Sepete Ekle
Fiyat : 10,00 TL
Yazar : Prof.Dr. Ali Topal
ISPN : 978-975-8377-90-0
Boyut : 15.5x21.5
Sayfa : 80
Kağıt : 1. Hamur
Baskı : Renkli / Eylül 2011
Kod No : 298

İçindekileri

1. BUĞDAYIN TARİHÇESİ VE
    EKONOMİK ÖNEMİ

2. BUĞDAYIN TAKSONOMİSİ
   VE SINIFLANDIRMASI


3. BUĞDAYIN MORFOLOJİ VE
    FİZYOLOJİSİ


3.1. Tane
3.2. Kök
3.3. Büyüme ve Gelişme Dönemleri
3.3.1. Çimlenme ve Fide Dönemi
3.3.2. Kardeşlenme Dönemi
3.3.3. Sapa Kalkma Dönemi
3.3.4. Gebecik, Başaklanma ve
          Çiçeklenme Dönemleri
3.3.5. Tane Olum Dönemleri
3.4. Tanede Dönme ve Etkili Faktörler
3.5. Buğdayın Kullanım Alanları


4. BUĞDAYIN ADAPTASYONU

4.1. İklim İstekleri
4.2. Toprak İstekleri

5. BUĞDAYIN KÜLTÜRÜ

5.1. Ekim Nöbeti
5.2. Toprak İşleme
5.3. Ekim
5.3.1. Çeşit Seçimi
5.3.2. Ekim Zamanı
5.3.3. Kullanılacak Tohumluk Miktarı
5.3.4. Ekim Derinliği
5.3.5. Ekim Yöntemi
5.4. Bakım
5.4.1. Gübreleme
5.4.2. Sulama
5.4.3. Yabancı Ot Mücadelesi
5.5. Hasat-Harman

6. BUĞDAYIN HASTALIK VE
    ZARARLILARI