Topraksız Tarım

Sepete Ekle
Fiyat : 40,00 TL
Yazar : Prof.Dr. Ayşe Gül
ISPN : 978-975-8377-83-1
Boyut : 15.5x21.5
Sayfa : 144
Kağıt : Avrupa Kuşe
Baskı : Renkli / Ekim 2012
Kod No : 284

İçindekileri

BÖLÜM 1 TOPRAKSIZ TARIMIN GELİŞİMİ
- Topraksız Tarımın Tarihçesi
- Dünyada ve Türkiye’de Topraksız Tarım
- Topraksız Tarımın Seracılıkta 
  Yaygınlaşmasının Nedenleri

BÖLÜM 2 TOPRAKSIZ TARIM TEKNİKLERİ
- Su Kültürü
- Durgun su kültürü
- Akan su kültürü
- Besleyici film tekniği
- Yetiştirme kanalları
- Tanklar ve borular
- Kontrol donanımı
- Besin çözeltisi akışı
- Derin veya yarı derin akan su kültürü
- Katlı akan su kültürü sistemleri
- Aeroponik
- Substrat Kültürü
- Substratlar
- Organik substratlar
- Torf
- Hindistancevizi torfu (cocopeat, coir)
- Ağaç kabuğu
- Talaş
- Diğer organik atıklar
- İnorganik substratlar
- Kum ve çakıl
- Perlit
- Pomza
- Genleştirilmiş kil
- Vermikulit
- Zeolit
- Kayayünü
- Sentetik organik substratlar
- Sera zemininin hazırlanması
- Substrat kültürü teknikleri
- Taban kum kültürü
- Yataklarda yetiştiricilik
- Torbalarda yetiştiricilik
- Saksılarda yetiştiricilik
- Dikey torbalarda yetiştiricilik
- Substratların tekrar kullanımı
- Substrat kültüründe bitki besleme
- Besin çözeltisi uygulaması
- Açık ve kapalı sistemler
- Çözelti uygulama şekilleri
- Yavaş yarayışlı gübrelerin kullanımı
- Organik gübre kullanımı
- Su ve Substrat Kültürünün Karşılaştırılması

BÖLÜM 3 TOPRAKSIZ YETİŞTİRİCİLİKTE BİTKİ BESLEME
- Bitki Gelişimi İçin Mutlak
   Gerekli Besin Elementleri
- Makro elementler
- Azot
- Fosfor
- Potasyum
- Kalsiyum
- Magnezyum
- Kükürt
- Mikro elementler
- Bor
- Klor
- Bakır
- Demir

- Mangan
- Molibden
- Çinko
- Faydalı elementler
- Besin Çözeltisi Hazırlığı ve Uygulamasında
- Dikkat Edilecek Konular
- Su varlığı ve kalitesi
- Besin elementlerinin uygulanma dozları
- Birimler
- Uygulanma dozları
- Kullanılabilecek gübreler
- Çözeltinin hazırlanışı
- Çözeltinin elektriksel geçirgenliği (EC)
- Çözeltinin pH’sı
- Çözeltinin sıcaklığı
- Çözeltinin oksijen içeriği
- Çözeltinin uygulanışı
- Çözeltinin element içeriğinin değiştirilmesi
- Çözeltinin dezenfekte edilmesi
- Örnek besin çözeltisi reçeteleri

BÖLÜM 4 ANALİZLER
- Çözelti Analizleri
- Ortam Analizleri
- Bitki Analizleri

BÖLÜM 5 TOPRAKSIZ TARIMIN AVANTAJ
VE DEZAVANTAJLARI
- Topraksız Tarımın Avantajları
- Topraksız Tarımın Dezavantajları

BÖLÜM 6 TOPRAKSIZ TARIMIN ÇEVREYE ETKİSİ

BÖLÜM 7 TOPRAKSIZ TARIMIN GELECEĞİ