• Amatör Meyvecilik

Amatör Meyvecilik

Kategori

Baskı : Renkli / Nisan 2007 / Avrupa Kuşe

Sayfa : 160

Boyut : 15.5x21.5 cm

ISPN : 978-975-8377-54-1

Yazar : Zir.Yük.Müh. Himmet Kaygısız

20,00 ₺

1. BÖLÜM
    GENEL BİLGİLER


1. Konuya Giriş 
   2. Meyve Kültürlerinin Genel Tanımı
3. Meyve Yetiştiriciliğine Başlamak İçin 
     Önemli Kriterler
3. a) Toprağın Fiziksel Karakteri
3. b) Yörenin İklim Şartları
3. c) Aynı Kültüre Bağlı Çeşitlerin 
       Farklı Hasat Dönemleri
3. d) Bazı Meyve Çeşitlerinde Döllenme 
        Sorunları Ve Dölleyici Çeşitleri
3. e) Ağaç Tipleri Ve Bodur Ağaç Kavramı
4. Dikim Planlaması
5. Fidan Siparişi Ve Fidan Temini
5. a) Fidan Siparişi
5. b) Fidan Seçimi
6. Dikim Öncesinde Toprakla İlgili Hazırlıklar
6. a) Dikim Alanında Topoğrafik Düzeltmeler
6. b) Fidan Çukurlarının Açılması
6. c) Yetiştirme Metodunun Kararı: 
        Organik mi, Klasik mi?
6. d) Fidan Hereklerinin Hazırlanması
6. e) Fidan Dikimi
7. Fidan Dikiminden İtibaren 
     Bakım Ve Kültürel Tedbirler
7. a) Budama
7. b) Dikey Eksenli (Doruk) Terbiye Şekli
7. c) Gübreleme Ve Gübrelerin Tanımı  
8. Su Ve Sulama
8. a) Toprak İçinde Suyun 
         Hareketi Ve Sonuçları 
8. b) Su Kaynakları Ve Olası Riskler
8. c) Sulama Metodları  
8. d) Sulama Kriterleri
9. Bahçe Toprağı İle İlgili İşlemler
9. a) Ağaç Tacı Altında Yapılacak İşlemler
9. b) Sıralar Arasında Yapılacak İşlemler
9. c) Sıralar Arasına Çim Ekimi
10. İlkbahar Ve Yaz Aylarında 
       Makaslı İşlemler
10. a) Meyve Seyreltmesi
10. b) Yaz Budamaları   
11. Bitki Koruma (Zirai Mücadele) 
      Uygulamaları
11. a) Tarım İlaçlarının Genel
          Tanımına Ait Bilgiler
11. b) Sınıflandırma Kriterleri
- Zehirlilik Düzeyi
- Bekleme Süresi
- Tolerans Limitleri
- Aktif Madde Kavramı  

11. c) İlaçlamalarda 

          Kombinasyon Ve Önemi
11. d) Tarım İlaçlarının Püskürtmeye  
          Hazırlanması Ve Uygulanması
12. Meyve Hasadı Ve Kuralları

2. BÖLÜM
    ÖZEL BİLGİLER 


1. Giriş
2. Yumuşak Çekirdekli Meyveler
2. a) Elma
2. b) Armut
2. c) Ayva
3. Sert Çekirdekli Meyveler
3. a) Kiraz
3. b) Vişne
3. c) Şeftali
3. d) Nektarin
3. e) Erik
3. f) Kayısı
4. Sert Kabuklu Meyveler
4. a) Badem
4. b) Fındık
4. c) Ceviz
5. Akdeniz Meyveleri
5. a) Turunçgiller (Narenciye)
5. b) Zeytin
5. c) İncir
5. d) Nar
5. e) Trabzon Hurması
5. f) Avokado
6. Çalı Tipi Meyve Kültürleri
6. a) Ahududu
7. Bağ Kültürleri
7. a) Üzüm Bağı veya Asması
7. b) Kivi

3. BÖLÜM
    EK BİLGİLER


1. Kombine Mücadele 
     Kavramından Beklentiler
2. Kombine Mücadeleye Uygun 
    Tarım İlaçları Ve Etki Alanları

KAYNAKLAR

Yorumlar

Yorum Yazın:

 
 

İlgi Gören Ürünler