• Her Yönüyle Gül ve Gül Yetiştiriciliği

Her Yönüyle Gül ve Gül Yetiştiriciliği

Kategori

Baskı : Renkli / Kasım 2015 / Avrupa Kuşe

Sayfa : 136

Boyut : 15,5 cm x 21,5 cm

ISPN : 978-975-8377-98-5

Yazar : Prof. Dr. İbrahim Baktır

20,00 ₺

ÖNSÖZ    
BİRİNCİ BÖLÜM   
Gülün Genel Özellikleri ve Tarihteki Yeri   
Gül Konusunda Yazılan Kitaplar ve Bilimsel Toplantılar   
Güllerin Kullanım Alanları   
Güllerin Çoğaltılması   
1-Generatif Yöntemle Çoğaltma   
2-Vegetatif Yöntemlerle Çoğaltma   
Fizyolojik Bozukluklar   
Bitki Besin Elementlerinin Noksanlıkları ve Noksanlık Belirtileri   
A- Semptomlar yaşlı ve alt yapraklarda   
AA- Semptomlar genç yapraklarda    
Bitki Besin Elementlerinin Fazlalığı    
Güllerin Budanması   
Başlıca Gül Hastalıkları    
Güllerde Görülen Virüs Hastalıkları   
Rose Mosaic Virus (RMV) -Gül Mozaik Virüsü   
Strawberry Latent Ringspot Virus (SLRV) -Çilek Halkalı Leke Virüsü   
Rose Streak Virus (RSV ) -Gül Çizgi Virüsü    
Rose Rosette Virus (RRV) -Gül Rozet Virüsü    
Rose Ring Pattern Virus (RRPV) -Gül Halkalı Desen Virüsü   
Rose Wilting Virus (RWV) -Gül Solgunluk Virüsü    
Rose Spring Dwarf Virus (RSDV) -Gül İlkbahar Bodurluk Virüsü    
Rose Leaf Curl Virus (RLCV) -Gül Yaprak Kıvrıklığı Virüsü    
Rose Flower Break Virus (RFBV) -Gül Çiçek Kırıklığı Virüsü    

Rose Flower Proliferation Virus (RFPV) -Gül Çiçek Çoğalımı Virüsü   

Tobacco Streak Virus (TSV) -Tütün Çizgi Virüsü    
Rose Witch’s Broom Phytoplasma (RWBP)-Gül Cadı Süpürgesi Virüsü    
Gül Zararlıları    

Beyaz Sinekler (Homoptera: Aleyrodidae)    
Tripsler -Thripsler (Thysonoptera: Thripidae)    
Yaprak Bitleri - Afitler (Homoptera: Aphididae)   
Altın Kıçlı Kelebek: Euproctis chrysorrhoea – Lymantriidae    
Pamuk Yaprak Kurdu (Spodoptera littoralis): Lepidoptera   
İKİNCİ BÖLÜM    
Kesme Çiçek Olarak Gül Yetiştiriciliği    
Substratlar ve Topraksız Gül Yetiştiriciliği   
Güllerde hasat ve hasat sonrası işlemleri    
Kesme Gül Standartları  
UN/ECE Standart H-3    
I. Ürünün Tanımlanması    
II. Kalite İle İlgili Kurallar    
III. Boylarına göre çiçek saplarının kotlandırılması    
IV- Toleranslara İlişkin Kurallar    
V. Kesme Güllerin Hazırlanmasına İlişkin Kurallar    
VI. Pazarlama İle İlgili Kurallar  
Yararlanılan Kaynaklar  
Gül Dede    
Ek 1: Gül (İhracat 2011)   
Ek 2: Gül (İthalat 2011)  
İbrahim Baktır 

Yorumlar

Yorum Yazın:

 
 

İlgi Gören Ürünler