• Sızma Zeytinyağı ve Kalite Faktörleri

Sızma Zeytinyağı ve Kalite Faktörleri

Kategori

Baskı : Renkli / Haziran 2008 / Avrupa Kuşe

Sayfa : 80

Boyut : 15.5x21.5 cm

ISPN : 978-975-8377-65-7

Yazar : Prof. Dr. Ali Bayrak -  Arş. Grv. Mustafa KIRALAN

12,00 ₺

1. YAĞIN BİLEŞİMİ

1.1. Yağ Asitleri
1.2. Trigliseritler (Triaçilgliseroller)
1.3. Hidrokarbonlar
1.4. Tokoferoller
1.5. Alifatik alkoller
1.6. Mumlar
1.7. Steroller
1.8. Aroma ve Lezzet Bileşenleri
1.9. Fenolik Bileşenler
1.10. Pigmentler (Renk maddeleri) 

2. YAĞIN HİDROLİZİ VE OKSİDASYON

- Hidroliz
- Otoksidasyon 

3. HASAT


3.1. Olgunluk Düzeyinin Belirlenmesi
3.2. Hasat Yöntemi 

4. YAPRAKLARIN AYRILMASI VE
    ÇEKİRDEKLERİN ÇIKARILMASI


4.1. Çekirdeklerin Çıkarılması 

5. MEYVENİN KIRILMASI VE EZİLMESİ 

6. YOĞURMA (MALAKSİYON) 

7. SIVI VE KATI FAZIN AYRILMASI

8. YARDIMCI KATKI 
    MADDELERİNİN KULLANIMI 

9. SIVI FAZIN AYRILMASI

Yorumlar

Yorum Yazın:

 
 

İlgi Gören Ürünler