Beyaz Şapkalı Mantar Yetiştiriciliği
Kategori
Marka
Sayfa / Boyut
151 / 15,5 cm x 21,5 cm
ISBN
978-975-8377-43-5
Yazar
Prof. Dr. Bülent Yaşar
Baskı
Renkli / Şubat 2020 / Avrupa Kuşe
*26,11 TL den başlayan taksitlerle!
300,00 TL
240,00 TL
%20
İÇİNDEKİLER
MANTAR NEDİR?.
Mantarın sistematiği.
MANTARIN FAYDALARI.
MANTARIN BESİN DEĞERİ.
MODERN MANTAR YETİŞTİRME YERİNİN ÖZELLİKLERİ.
İşletmelerde karşılaşılan sorunlar
MODERN MANTAR İŞLETMESİNİN BÖLÜMLERİ.
KOMPOST HAZIRLAMA PLATFORMU VE SİSTEMLERİ.
Klasik (Yığın yapma) sistemi
Bunker (Bölme) sistemi
PASTÖRİZASYON ODASI.
YETİŞTİRME (ÜRETİM) ODALARI.
Üretim ranzalarının özellikleri
MANTAR YETİŞTİRME TEKNİĞİ.
KOMPOSTUN YAPIMINDA KULLANILAN MADDELER..
1. AT GÜBRESİ KULLANMA..
2. SENTETİK KOMPOST HAZIRLAMA..
Saman.
Tavuk gübresi
Diğer azot kaynakları
Su.
Alçı
SENTETİK KOMPOST HAZIRLAMA AŞAMALARI.
I. FAZ (FERMENTASYON) AŞAMASI.
A) ÖN ISLATMA SÜRECİ.
B) KARAMELİZASYON SÜRECİ.
BÖLMELERİN (BUNKER) DOLDURULMASI
AKTARMA İŞLEMLERİ
Bunker’lar boşaltıldığında kompost muayenesi
II. Faza hazırlık.
I. FERMENTASYONUN BİYOLOJİK YÖNÜ..
II. FERMENTASYON AŞAMASI (PASTÖRİZASYON)
Pastörizasyon odalarının (tünellerinin) özellikleri
II. FERMENTASYONUN AŞAMA VE KOŞULLARI
1. Sıcaklığın dengelenmesi
2. Birinci şartlandırma (Klimatizasyon)
3. Kompost sıcaklığını pastörizasyon sıcaklığına yükseltme.
4. Kompost pastörizasyonu.
5. Kompostun soğutulması
6. İkinci şartlandırma (Klimatizasyon)
7. Kompostun misel ekimi için soğutulması
II. FERMENTASYONUN BİYOLOJİK YÖNÜ..
TOHUMLUK MİSELLERİN EKİMİ (AŞILAMA)
MANTARIN EKOLOJİK İSTEKLERİ.
SICAKLIK..
NEM
HAVALANDIRMA.
SİRKÜLASYON (HAVANIN DOLAŞIMI)
SULAMA.
MANTARIN ÜRETİM AŞAMALARI.
ÖN GELİŞME DÖNEMİ (KULUÇKA)
Kompostun düzleştirilmesi (Tokmaklama)
ÖRTÜ TOPRAĞI DÖNEMİ.
Örtü Toprağının Dezenfeksiyonu.
a) Formaldehit ile Dezenfeksiyonu.
b) Buharlı Dezenfeksiyon.
Örtü Toprağının Serilmesi
Örtü Toprağına Kompost İlave Etme.
Tırmıklama.
ÖRTÜ TOPRAĞI DÖNEMİNDEKİ İKLİM İSTEKLERİ.
SICAKLIK..
SULAMA.
HAVALANDIRMA.
Soğutma (taze hava verme)
KÜÇÜK ŞAPKA OLUŞUMU (PİNLEŞME, PRİMORDİUM) DÖNEMİ.
PİNLEŞME DÖNEMİNDEKİ İKLİM İSTEKLERİ.
SICAKLIK.
HAVALANDIRMA.
SULAMA.
FLAŞLARDAKİ İKLİM İSTEKLERİ.
I. FLAŞTAKİ İKLİM İSTEKLERİ.
Öncü Pinler
Mantarları Sulama.
1) Flaştan sonra sulama.
2) Flaş aralarında sulama.
II. FLAŞTAKİ İKLİM İSTEKLERİ.
III. FLAŞTAKİ İKLİM İSTEKLERİ.
HASAT DÖNEMİ.
HASAT SIRASINDAKİ İKLİM İSTEKLERİ.
SICAKLIK.
SULAMA.
HAVALANDIRMA.
NEMLENDİRME.
MANTAR TOPLAMA.
Mantar toplama tekniği
Doğru ayakta durma yüksekliği
Mantar toplamada yapılan bazı yanlışlıklar
Hasat sonrası kalite.
FLAŞ ARALARINDA YASTIKLARIN BAKIMI
ÜRETİM ODALARININ BOŞALTILMASI VE DEZENFEKSİYONU.
ÜRETİM PLÂNININ HAZIRLANMASI
İŞGÜCÜ KULLANIMI
HASAT VE PAZARA HAZIRLAMA.
MANTARLARIN SINIFLANDIRILMASI
Pazara göre sınıflandırma.
Boyuta göre sınıflandırma.
PAKETLEME
MANTARIN DEĞERLENDİRİLMESİ
KURUTMA.
KONSERVE.
MANTAR ÜRETİMİNDEKİ ÖNEMLİ SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Misel ön gelişme dönemindeki önemli sorunlar ve çözüm önerileri
Örtü toprağı dönemindeki önemli sorunlar ve çözüm önerileri
Mantar taslağı oluşum dönemindeki önemli sorunlar ve çözüm önerileri
Hasat dönemindeki önemli sorunlar ve çözüm önerileri
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!